Abeceda dvojine: Jaz, ti, midva, vesolje, Sensa, okt./nov. 2018

Abeceda dvojine: Jaz, ti, midva, vesolje, Sensa, okt./nov. 2018

Osebna rast, rast dveh oseb, ki življenje gradita skupaj, je lepa, a obenem polna naporov in nepoznanih črk abecede, na katere nas nihče ne opomni.

Abeceda dvojine je pravzaprav na novo rojena s pojmom osebne svobode, ki vznikne z vzponom ozaveščenega dojemanja aktivne gradnje, ki jo vsak človek prispeva k družbi. Osebna svoboda, ki sovpada s pojmom osebne rasti, je prisotna v naši širši družbi zadnji dve desetletji in močno spreminja podobo družine, kot jo poznamo. Ali družina lahko še opravlja klasično poslanstvo vzgojitelja in varuha, modreca in vseznalca, kjer odgovorni morajo imeti odgovore na vsa vprašanja? Strogo sociološko gledano se takšne spremembe razumevanja dvojine porajajo v časovno različnih intervalih, glede na zrelost posamične epohe in vodilnih mislecev, ki so jo gradili. 

Več si preberite v priloženem dokumentu!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.