Kolumna: Odnosi srčnika naših življenj, Aktualno, februar, 2024

Kolumna: Odnosi srčnika naših življenj, Aktualno, februar, 2024

Časa zase in za dvojino je vse manj

Čas je drugačen, zahteve sodobnosti so po eni strani intenzivnejše in tudi vloge moških in žensk bolj kompleksne. Pari se v njih včasih težko znajdejo,« razmišlja o vzrokih za drugačne odnose danes. In doda: »Posel se močno vpenja v zasebno sfero in vse več je psihičnih obolenj.
Ko se ljudje dnevno srečujejo s frustracijo dela in doma ter vlog (sodelavka, mama, žena, hči) in pričakovanj, ki pridejo z njimi, hitro izgubijo ravnotežje.

Torej, časa zase je vse manj, prav tako za dvojino. Zato si ga moramo načrtno najti. In to je gotovo posebnost, ki ni bila aktualna pri naših babicah, saj se težko igrivo odločimo, da gremo na kavo v Piran, ko so obveznosti tu in tam. Pare pa ubijajo rutina ter sivina nalog in zadolžitev. Zavedati se moramo, da je čas prisile k mladosti, popolnosti, zdravju in agilnosti krut. Ne dovoli nam spontanih odločitev. Zato so tudi partnerske veze polne projekcij in ambicij.

 

Več si lahko preberete tukaj.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.