Kolumna: Ta famozni ne, Ona Plus, december 2019

Kolumna: Ta famozni ne, Ona Plus, december 2019

Rečete življenju da ali ne? Prošnjam ljudi da ali ne? Prijatelju da ali ne? Če bi prešteli svoje »daje« in »neje«, katerih bi bilo več?

Kakšna je vaša zaloga trdilnih in nikalnih povedi? Katere transakcije potrditev in zavrnitev so za vas upravičene? Katere le sinonim za igro pomembnosti in moči?

Kako se odražajo pozicije moči v družbi, je jasno: status in finančna moč sta po razumevanju mnogih dve ključni. Seveda lahko svojo premoč izražate bolj umetelno in smelo: tako kot lahko svoj čas v jeziku moči prevedete v dobrino, lahko prav tako razporedite zalogo dajev in nejev. Kako zavrniti ljudi, s katerimi ne želimo sodelovati, a obenem nočemo zamer in iskreno deliti tega resničnega mnenja? S famoznim »ne«, ki ga v tem primeru prevedemo v obče sprejet stavek »nimam časa«.

Celotno kolumno si preberite na: povezavi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.