Kolumna: Ljudje brez vsebine, OnaPlus, junij 2019

Kolumna: Ljudje brez vsebine, OnaPlus, junij 2019

Njen nasmeh je bil tako živ in tako vpadljiv, da je njemu, izkušenemu poznavalcu človeških značajev razkril vse tisto, kar večina spregleda. Ta ženska je bila ujetnica lastnega lažnega jaza in identitete, ki se je vselej kompenzirala z zunanjim bliščem. Lastne vsebine ni imela, saj so bile njene izkušnje dokaj plehke, plitke in enobarvne: prestiž tukaj, nasmeh za dolar tam, dobri »prijatelji« in življenjski stil kot gala ples, seveda na račun nekoga tretjega.

Da so ljudje brez vsebine pogostokrat žareči na fluorescenten način, pretirano in z igralsko žilico usklajeni v kontekst, ni nič novega. Svetovno znani romanopisci so kot s skalpel natančnim rezom zarezali v značajske anomalije ljudi, ki so tekom stoletij prav isti. To so ljudje brez vsebine, jaza in notranjega kompasa po prav in narobe. Ne, ne gre le za patološke narcise, ki nimajo drugega, kot zunanji svet, ki si ga podrejajo na svojstvene načine, pač pa za vdor praznine, ki zanika vse tisto, kar je mejno. Ljudje brez vsebine namreč zares skrbijo le za svoj javni izgled, in so, skladno s povedanim, v zasebni sferi najbolj vestni prekrškarji tako morale, etike kot estetike medosebnih odnosov.

Več si preberite v priloženi kolumni: link

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.