Kolumna: O gradilnih in rušilnih vozlih med ljudmi, Onaplus, jan. 2019

Kolumna: O gradilnih in rušilnih vozlih med ljudmi, Onaplus, jan. 2019

Morda se zares vozlamo v nesmisle, stare izkrivljene spomine in žalost, ki je ne opustimo. Nekateri so staro leto zaključili z razvozlanimi mislimi, občutki in idejami in v sebi našli lepoto, ki jo žarijo. Položili so nove mejnike na poti osebne rasti in nekje prebrali, da nas ne ločujejo le rase, jeziki, fizične razdalje in okusi za hrano, marveč pomeni, registri, taksonomije, lingvistična kompetenca, srčnost in okus za popolnost oblik. Najbolj usodno pa nas določijo prepričanja in barve spominov. Ki nas ali povežejo ali razdružijo, odvisno od nas, kako globoko razumemo delovanje družbe in posameznikov v njej.

Smo zares le programirani kot softver, ki realnost vidi glede na inženiring uma in duha, česar se pravzaprav zavedamo vse bolj kot posamezniki in civilizacija? Vse vrednote, izkušnje in vsa znanja, veščine in kompetence so le programski jeziki, ki se pogosto inštalirajo samodejno, sem in tja po naših željah, večkrat pa spontano in hipno. Vmes se zgodijo vozli; ali se zapletamo sami ali nas zapleta življenje.

Več si preberite na povezavi: link

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.