Lucija Mulej

Prof.dr. Lucija Mulej, mag.ant., univ.dipl.soc (15.8.1977) je doktorirala leta 2006, docentka je postala leta 2009, izredna profesorica 2014. Začetke njene poti zaznamuje delo na slovenskih univerzah (FDV, MF Koper). V letih 2009-2011 poučuje na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije, kjer doseže vidne uspehe pri zadovoljstvu študentov z njenim delom. V letu 2006 je bila dlje časa na Danskem, na Inštitutu za politične in antropološke študije, kjer je delovala pod mentorstvom phil. dr. Tom Bryder. 

V okviru dela na ZRC SAZU sodeluje na  mednarodnih konferencah. V vmesnem času naredi terensko delo v Braziliji in Avstraliji. Leta 2008 se odloči za samostojno poslovno pot in odpre podjetje MOLGA, Službo za odpiranje razvojnih potencialov. Zanimivo izkušnjo iz filantropije je pridobila v gibanju dr. Janeza Drnovška, in sicer v Gibanju za pravičnost in razvoj, kjer je delovala kot generalna sekretarka. Od leta 2010 je redna predavateljica na DOBA fakulteti, kjer predava novitetne predmete, kot so Modeli in orodja uspešnega komuniciranja v podjetju, Pozitivna psihologija za sodobno poslovanje, Kvaliteta življenja in Metodologija poslovnega raziskovanja. V letu 2011 je prejme priznanje za najboljšo profesorico magistrskega študija. V letu 2011 ustanovi podjetje BUDNJANI d.o.o. s sloganom Opazimo. Budni. Od leta 2008 intenzivno sodeluje z družinskimi podjetji, kjer predava o različnih temah (pogajanja, motivacija, umetnost vplivanja in prepričevanja) ter vodi osebne treninge za direktorje in vodje sektorjev. Od leta 2013 predava na Fakulteti za organizacijske vede Novo mesto. Od leta 2014 sodeluje z Gea College fakulteto na smeri podjetništva, kjer deluje kot izredna profesorica in predstojnica oddelka. Uveljavi princip managementa osebnosti Budnjani 4Q, povezovanje 4 inteligenc (Iq, Eq, Sq, Pq) ki temelji na priznanih znanjih antropologije in poslovne antropologije. Je avtorica številnih znanstvenih člankov, med njimi sta dva z SCI indeksom ter petih monografij. Redno piše kolumne, kjer razvija številne tematike, z enim ciljem: opolnomočenjem posameznikov in družbe. Je članica društva FAM, AmCham, SILA IWCL, Združenja Manager ter akademskih svetov in neformalnih združenj. Je odprta, inovativna, odgovorna, karizmatična, s posluhom za filozofijo življenja in znanosti. Povezuje koncepte duhovnosti in podjetništva, duhovnega in materialnega kapitala ter duhovnosti in znanosti. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.