Kolumna: Ekonomija prihodnosti, Kakovost, dec. 2018

Kolumna: Ekonomija prihodnosti, Kakovost, dec. 2018

Čas, v katerem živimo, se hitro spreminja. Ne samo da nekje obstaja robotka Sophie, ki je na las podobna človeku, ki zna razmišljati in se smehlja; ne zgolj želja po samovozečih vozilih in družbi, ki bi delovala samodejno na avtopilotu vrednot in napredka – ne zgolj to. Težko si sicer zamislimo, kaj od povedanega lahko na kateri koli ravni presega zahteve, s katerimi se srečuje sodoben človek, ki sledi formuli predpisanega uspeha. A teh zahtev je na vseh ravneh preveč. Zato sem razvila metodologijo povezovanja inteligenc Budnjani 4Q, ki jo predstavljam v nadaljevanju.

V procesu odločanja največkrat razmišljamo v okviru naložbe, saj je miselnost današnjih voditeljev pač utemeljena na ekonomskih predpostavkah. Opažam pa, da koncept vrednosti začenja presegati koncept dobička. Poglejte samo Teslo ali Amazon – oba imata nizek dobiček in ogromno vrednost,« pravi Perry Timms, HR-strokovnjak, ki s svojimi objavami, nastopi in navdihujočimi govori odpira prostor novim vpogledom na blagostanje.

Več si preberite v priloženi kolumni!

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.