Lucija Mulej: Hčere brez očetov, Siol, marec, 2024

Lucija Mulej: Hčere brez očetov, Siol, marec, 2024

Hčere brez očetov, žene brez mož. Samohranilke, ki iščejo mesto pod soncem zase in za potomstvo. Zapuščene, same, borke in vodnice. Prevečkrat žrtve nasilja, psihičnih travm in izkoriščanja, žal tudi femicidov. Večne dajalke, ki pozabljajo nase. Žrtvovanje za druge jim je vžgano v DNK. Od njih se pričakuje, da si režejo srce, košček za koščkom. Saj da ga zase ne potrebujejo. Tu so, da služijo.

Enovita Ženska, rešiteljica civilizacijskih travm
V sodobnem "modernem" svetu smo srce izgnali v pekel, um v vesolje in le sla "po še" se bohoti po planetu. Izrezano srce velikih žensk vsakdana in zgodovine je razvrednoteno, njihova moč prezrta, a sij nesebičnih dejanj blešči in ožarja grdote vseh vrst.

Udobna večina ali tisti, ki se stlačijo v statistično povprečje, se opirajo drug na drugega, v svetem zakonu ali nuklearni družinski celici. Ki je sicer neredko lahko gnila pod površjem, a skrbno skriva svojo nemoč in nesposobnost. Umazane podrobnosti prepušča molčečnosti psihoanalitikov in terapevtov.

Več si lahko preberete tukaj.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.