Kolumna: Lucija Mulej: Čista predaja ali rojstvo zavesti, Onaplus, marec, 2022

Kolumna: Lucija Mulej: Čista predaja ali rojstvo zavesti, Onaplus, marec, 2022

Ko opazujem ljudi, ki tekmujejo z drugimi, se čudim. Tekmovanje, energija primerjanja in iskanja vrzeli v drugih, je oblika delovanja, ki je številnim domača. Tekmovanje, primerjanje in iskanje šibkosti pri ljudeh je pot, ki jo izberejo tisti, ki ne razumejo moči duha in višjih ciljev, ki se jim predajo.

Prav takšen je bil gospod Y. Z vsakomer je tekmoval. Ko je tekal okrog jezera, je tekmoval s pticami, ki so prosto letale po nebu. Zamišljal si je, da jih lahko prehiti, da je zmožen teči hitreje. Napuh, ki človeka zaslepi, ga duševno ošibi, ko ga prepriča, da je velik in največji, se z rezilom zmotljivosti zareže globoko v jedro duše, kjer domuje notranji glas. S tem ga ošibi in utiša. In ker bil gospod Y poln napuha, gluh in slep za tihe glasove okolice in vonje pristnega jaza, je prav iskal situacije, kjer se je lahko primerjal. Zmaga mu je bila pomembnejša od notranjega miru, zato je še ponoči v sanjah razmišljal, kako premaguje, se sonči v soju zmage in prekipeva od občutka sicer minljive moči. 

Več si preberite v povezavi.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.