Kolumna: Lucija Mulej: Burleska, Sensa, dec./jan. 2021

Kolumna: Lucija Mulej: Burleska, Sensa, dec./jan. 2021

Zgodi se covid-19. Z vsakim novim dejstvom se novi sloj pajčevine potrga. Sprašujemo se, kaj je res in kaj ni. Kdo se izmišljuje in kdo govori resnico? Kje so teorije zarote? Kdo je na čigavi strani?

Dokler smo se lahko skrivali za ekrani, s sinonimi ali skrivnimi imeni, pripetimi v igre besed neke vroče razprave, ob takem ali drugačnem statusu in ob ostalih mimikrijah, ki jih družbeni prostor omogoča, je še šlo. Družbena, kulturna in najbolj intimna osebna realnost so ohranjale kontinuiteto. Kontinuiteto, ki jo je omogočal videz stvari. Zaviti v "normalnost", o kateri so se spraševali le redki, ki so bili za svoje uvide izločeni ali zapuščeni, proizvajajoč številna neravnovesja, smo se ob covidu-19 sesedli vase.

Več si preberite v priloženi kolumni!

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.