Kolumna: Lucija Mulej: Nora nora, Ona plus, oktober 2020

Kolumna: Lucija Mulej: Nora nora, Ona plus, oktober 2020

Nora je imela slikovito ime, ki se ni prav v ničemer skladalo z njeno naravo. Že zgodaj v mladosti je sprejela dejstvo, da se človekova duševnost odvija ob ciklih narave.

Ker je sprejemala sebe in raznolikost oblik in pojavnosti, je znala poiskati bisere in skrite tolmune čistosti na poteh, ki so se večini zdele vsakdanje in samoumevne. In ko so ob razglasitvi epidemije vsi hiteli po toaletni papir in zaloge hrane, je Nora počakala. Vedoč, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, si je zadala kar nekaj nalog, med drugim branje knjig, čiščenje in preurejanje skromnega stanovanja ter poglabljanje v tolmune lastne duševnosti. In ko so ljudje protestirali proti vladi in se je javno mnenje vrtelo okoli (ne)nošenja mask, je modro molčala in se pravilom podredila.

Več si preberite na: povezava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.