Kolumna: Slepiti ali predati se, Ona plus, julij 2020

Kolumna: Slepiti ali predati se, Ona plus, julij 2020

Vselej imamo izbiro, tudi ko se soočamo s čim manj prijetnim. Ujetost je le trenutna pozicija, ne usoda. In če smo se v življenju že kdaj soočili s težjimi ovirami in se naučili, da so ovire same pogosto pot do rešitve, nam odgovorno delovanje ni tuje.

Seveda, ovire so takšne in drugačne. Večje, manjše. Hitro premagljive ali upogljive v času. Pogosto nam jih nastavijo drugi ljudje, ki raje interpretirajo, namesto da bi situacije reševali in delovali. Tako kot voda zaobide oviro, tako prožen um, ki vselej najde pot, presega omejitve. In takšen um ima ta, ki se je s težavami vajen spopadati. In ko vsako novo spoznanje prida drugačno lekcijo in ko se še bolj neutrudni borec počasi priuči lekcije umetnosti strateškega načrtovanja, dojame možne ravni vidnega in nevidnega vplivanja. Poleg tega, da se glavo lahko nosi na pladnju, so možni ostali scenariji, ki so na prvi hip manj herojski. A ohranjajo moč v času. Ali, kot je rekel človek, ki ga zelo cenim, je včasih edini način, da zmagaš, ta, da sploh ne igraš. Torej, med akcijo in mirovanjem včasih ni bistvene razlike, saj sta koraka nazaj včasih več kot nekaj korakov naprej ...

Celotno kolumno si preberite na: povezava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.