Kolumna: Bitke in iluzije, Sensa, jun./jul. 2019

Kolumna: Bitke in iluzije,  Sensa, jun./jul. 2019

Usoden je bil milimeter, pri vsem prostoru na tem svetu, za tega mladega človeka, en sam milimeter. Če bi volan obrnil malo prej, sekundo prej, bi preživel. In oče z njim vred. Zdravje, bolezen. Ko smo zdravi, želimo svet. Ko nas zadene preizkušnja kateregakoli tipa, želimo le mir. Kako je zares vse odvisno od okoliščin, ki določajo naš pogled. Našo empatijo. Našo sposobnost za čutenja zgodb ljudi.

Da pretirano vdajanje udobju, prestižu in hedonizmu otopi čut za sočloveka, ni nova ugotovitev. In da nas le lasten trud in lastna dognanja dvignejo višje na evolucijski stopnji razvoja duš, tudi ne. A koliko vas je, ki zdaj berete te besede, res zaupanja vrednih? Ko predavam predmet trening motivacije in samopodobe, študentje obnemijo ob članku, ki govori o tem, da imajo ljudje o sebi v povprečju zelo visoko mnenje. Začudeni berejo, da je večina ljudi v modernih, z obiljem prenatrpanih družbah nesposobnih resnične samokritike in vpogleda vase. Še več, ljudje v teh istih družbah radi ogovarjajo tretje osebe, iščejo napake v drugih in so za nekaj malega prestiža ali udobja pripravljeni povoziti ali izigrati kogarkoli. Četudi meditirajo, ne jedo mesa, vozijo kolo in nasploh ne onesnažujejo zraka, mentalno, emotivno in duhovno niso brez toksičnosti. 

Več si preberite v priloženi kolumni!

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.