Kolumna: Ujetniki potlačenih strasti, OnaPlus, junij 2019

Kolumna: Ujetniki potlačenih strasti, OnaPlus, junij 2019

Da so odnosi sila zapletena reč, vedo povedati vsi tisti, ki jih živijo strastno, celovito in pogumno. Ter oni, ki se odpovejo sanjam v prid raznim idealom. Tako kot v družbenem redu lahko tudi v spolnih razmerjih sledimo vnaprej izrisanim koordinatam, ki jih nikoli ne postavljamo pod vprašaj. Zakaj se na primer v partnerskih odnosih tako pogosto zgodi, da ugasne živost, ki jo besede z opravičili prevedejo kot prehod od zaljubljenosti v ljubezen, za psihoanalizo ni težavno vprašanje. Še bolj nazorno se prikaže, zakaj ženske vztrajajo v odnosih, ki so polni zahtev, krivde in ignorance. Mar ljubezen res poganja želja, ki je možna le, če je nedosegljiva?

Da so številne avtoimune bolezni posledica potlačenih čustev in razbitih sanj, da psihosomatika jasno kaže, da človek, ki ubije strast, ubije dušo, ni odveč ponovno opozoriti. Pravijo, da tako, kot čutimo v ljubezni, živimo v življenju. Smo še sposobni zdravo čustvovati ali se le zaklepamo v ječe in ostale svetle ptice skušamo ujeti in zapreti skupaj z nami? Smo sposobni brez obsodb razumeti oba spodnja protagonista zgodbe, Poli in Gospodarja? Brez obtoževanj moške ali ženske »nravi«? Partnerstva so polje učenja in pogosto številnih odrekanj za vse vpletene.

Več si preberite na povezavi: link

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.