Kolumna: Kaj rodi družba, ki slavi povprečje?, OnaPlus, apr. 2019

Kolumna: Kaj rodi družba, ki slavi povprečje?, OnaPlus, apr. 2019

Seveda, zelo hitro je postavil in preračunal faktorje znotraj kriterijske funkcije in kot dober matematik ocenil algoritemske obrate v glavah ljudi in praviloma predvidel njihova vedenja, s čimer je kmalu postal slaven. Z borzo skušajo zaslužiti številni, a redko komu uspe naskok, kot je njemu, gospodu X. Skozi življenje je opazoval ljudi, kako slavijo povprečje. Povprečni v čustvih, dejanjih, željah, sočutju, dosežkih. Saj res ni treba, da je vsak uspešen v materialnih dosežkih. Lahko pa je nadpovprečno skrben, dober in prijazen, si je mislil, ko je razmišljal o njihovih usodah.

Opazoval jih je, kako so se, šibki v svojih namerah, mogočni v širokoustenju in kratki v pameti in spominu, združevali v skupine. Kjer je bil en povprečnež, se je hitro pojavil še drugi in tretji … in že v osnovni šoli so takšni radi napadali tiste otroke, ki so bili drugačni. Morda zaradi videza, ki je odstopal v plus ali minus, staršev, ki so bili šibki, zapiti ali obubožani. 

Več si preberite na povezavi: link

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.