Svetovalnica: Vse sem naredil namesto žene, a ostal sam, izčrpan sem od dobrih del za druge, Onaplus, november 2022

Svetovalnica: Vse sem naredil namesto žene, a ostal sam, izčrpan sem od dobrih del za druge, Onaplus, november 2022

Pozdravljeni,

že od malega sta me starša učila, da je treba pomagati drugim. Mama je imela težke okvare hrbtenice in je bila invalid, oče pa je tudi bolehal in kmalu preminil. Brez obeh sem ostal že zgodaj. Izbral sem si poklic v zdravstvu, kjer sem prav tako našel poslanstvo v pomoči potrebnim in bolnim. A ne glede na to, koliko dobrega naredim za druge, sebi ne znam pomagati.

Imel sem težave z alkoholom, a sta me od njega odtrgali žena in najina skupna hči, ki je moj sonček. Vendar pa zakonska sreča ni dolgo trajala in z ženo sva se ločila. V najinem odnosu sem vse naredil namesto nje in ugotavljam, da je bila očitno to napaka. Vpisal sem se na tečaje osebne rasti in prečistil te vzorce. Danes pijem ne več, kadim pa veliko. Vesel sem, da imam delo, osnovni standard, a sem v sebi prazen. Vmes sem bil na zdravilih. Večkrat berem odgovore in zato pišem. Ne razumem, kaj se mi je zgodilo, da sem tako brezupen, ne vem, ali bom še kdaj našel veselje. Bral sem neko knjigo, kjer piše, da se človek mora naučiti biti srečen. Ali to drži?

Prosim za vaše mnenje. Bralec

Več si preberite v povezavi.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.