Interviju: Prof. dr. Uroš Ahčan: Trden značaj se oblikuje z medsebojnim spoštovanjem in srčnostjo, Delo, avgust, 2022

Interviju: Prof. dr. Uroš Ahčan: Trden značaj se oblikuje z medsebojnim spoštovanjem in srčnostjo, Delo, avgust, 2022

Pred kratkim ste v kolumni, objavljeni v reviji OnaPlus, opisali stanje duha pri poučevanju študentov na medicinski fakulteti. V njej ste omenili tudi samomor študenta medicine. Po objavi se vam je oglasilo kar nekaj staršev, kajne?

Oglasilo se je prav tako zelo veliko kolegov, študentov, staršev, profesorjev in učiteljev, pa tudi starši in študenti iz drugih fakultet, celo osnovnih šol. Očitno ne gre zgolj za težave medicinske fakultete, ampak za mnogo širšo problematiko. Učni programi, ki niso prilagojeni novi podobi sveta, zatem vedno večji obseg zahtevanega znanja in sami načini preverjanja znanja brez dvoma vplivajo na duševno stanje otrok in družinskih članov. Preveč izobraževalnih ustanov ima tudi svoje "legende". Učitelje in profesorje, ki iščejo neznanje, tekmujejo z učenci, dijaki in študenti ter tako zdravijo svoje frustracije in lastno nezadovoljstvo prenašajo na okolico.

Več si preberite v priloženem dokumentu.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.