Interviju: Tadeja Bohak: Bistvo življenja je, da najdemo skupno pot, Sensa, februar, 2022

Interviju: Tadeja Bohak: Bistvo življenja je, da najdemo skupno pot, Sensa, februar, 2022

Socialno varstveni zavod (SVZ) Hrastovec je bil osnovan leta 1948. Od takrat ima v slovenskem prostoru poseben status. Najprej je bil "zadnja postaja" v sistemu ali mreži skrbi za osebe s posebnimi potrebami. V zadnjih dvajsetih letih pa se je razvil v ustanovo, ki ljudem omogoča nov začetek. V SVZ Hrastovec trenutno biva okrog 580 stanovalcev, ki imajo težave v duševnem zdravju in težave v duševnem razvoju. Nastanjeni so v različnih oblikah bivanja – od neodvisnih stanovanj do negovalnih domov.

Zavod Hrastovec je pogosto prikazan skozi težje primere človeških zgodb. Tistih, ki so jih doletele drugačne usode. Tistih, do katerih imamo še vedno predsodke in jih odrivamo na družbeni rob. A ko se pogovarjam s Tadejo Bohak, psihologinjo in stro- kovno vodjo Socialno varstvenega zavoda Hrastovec, ugotavljam, koliko ljubeznive skrbi, topline in sočutja se pravzaprav preliva za tamkajšnjimi grajskimi zidovi. Kako zelo se trudijo uresničiti prijazno skupnost raznolikih ljudi.

Več si preberite v priloženem dokumentu!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.