Interviju: Dr. Kiki Klimt: "Tehnika slikanja, ki sem jo razvila, je edinstvena na vsem svetu.", januar 2021

Interviju: Dr. Kiki Klimt: "Tehnika slikanja, ki sem jo razvila, je edinstvena na vsem svetu.", januar 2021

 Raziskovalka življenja, ki slika s svetlobo.

Opisati vas, ki vidite svet skozi oči umetnosti in transcendence, ki delujete na polju vizualne in verbalne komunikacije, ni enostavna naloga. Kako bi našim bralcem opisali sebe, dr. Klimt?

Vsak opis človeka je kot pogled skozi majhno ključavnico. Vidimo le delček prostora izza vrat, vse drugo pa nam ostane skrito. Ko vrata odpremo, se pred nami razpre vsa veličina prostora in naš pogled dobi informacijo o raznoraznih stvareh o njem in v njem. To je tako, kot takrat, ko nekoga pogledamo in z njim spregovorimo nekaj besed – a to so le informacije, o prostoru ali človeku še vedno ne vemo nič. Šele ko v prostor vstopimo ali se s sočlovekom zapletemo v poglobljen odnos, lahko dobimo neko vedenje. Ko v njem ali z njim živimo, ga počasi spoznavamo.

Več si preberite na: povezavi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.