Intervju: prof. dr. Uroš Ahčan in kirurg mag. Marko Bitenc: Kdor ljubi svojo poklicanost, je v njej uspešen, Sensa, oktober 2020

Intervju: prof. dr. Uroš Ahčan in kirurg mag. Marko Bitenc: Kdor ljubi svojo poklicanost, je v njej uspešen, Sensa, oktober 2020

Oba sta doktorja medicinskih znanosti, kirurga, vrhunska strokovnjaka in človeka, ki sta v nenehnem iskanju česa novega. Izstopata. Vsak zase dosegata izredne rezultate. V operacijskih sobah preživita večino svojega časa. Od kod jima vrelec moči in življenjske energije?

oja sogovornika sta prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med., Delova osebnost leta 2018, in torakalni kirurg mag. Marko Bitenc, dr. med, uspešen in prodoren kirurg zasebnik, ki vodi znamenito MCL Kliniko, ki je prva kompleksnejša zasebna klinika na naših tleh. Žarenje njunih karizem je zaznavno že pri čakanju na sestanek in v njuni prisotnosti, ko se srečamo in izmenjujemo naše poglede na svet, se počutim domače. Na človeka in čas, v katerem živimo, gledamo podobno. In morda z nekim nam nepoznanim razlogom ta čas sledi zakonitostim, ki jih racionalno ne prepoznamo. Res je, vsak zase sta posebna, a obenem človeška v svoji pronicljivosti, ranljivosti in vizionarstvu. Neprestana želja, ta nemir narediti vselej bolje, spoznati kaj novega in ustvariti novo pot s stapljanjem biomedicine, kirurgije in tehnologije, v njunih bitih nikdar ne presahne.

Več si preberite v priloženem intervjuju.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.