Kolumna: O kvadratni ženski, ki jo je srečal krog, Ona plus, junij 2020

Kolumna: O kvadratni ženski, ki jo je srečal krog, Ona plus, junij 2020

Zakaj jo je doživljal kot kvadrat, je spoznal šele čez čas, ko so se njeni robovi omehčali in njen pogled sprostil.

A do takrat je v njeni bližini pod okriljem statusa njenega moža zares trpel. Ker je bila njegova nrav mila in ljubeča, je to trpljenje vzel v zakup kot odraz ljubezni, ki jo je čutil do nje, do gospe Y in njunih otrok.

Očka jo je v mladosti silno razvajal in vanjo žarel strahotno občudovanje. Karkoli je mlada dama Y naredila, je bilo v očeh očeta mojstrovina. Kupoval ji je raznorazne dragocenosti, jo vozil po svetu in jo razvajal do obisti.

Gospa Y je bila kvadratna. To pomeni, da je vselej o vsem želela imeti zadnjo besedo. Pa četudi se ni ravno spoznala na tehnične stvari, je situacije in podatke obračala tako, da je izpadla dokaj suverena. Res je, znala je postaviti svoja stališča in jih zagovarjati. Če se ji je zdelo, da kdo ne sledi njeni razlagi, se je močno potrudila, da se je z dotičnim veliko ukvarjala in poskrbela, da je slej kot prej odprl vrata njeni razlagi. Da je ženska kraljestvo stvarstva, se ji je vselej zdelo logično in domala jasno, a ni zmogla razumeti, kako to, da to dejstvo ni jasno vsem. Ni se sicer pripisovala med feministke, saj je bila poročena z otroki in bogatim družinskim poreklom, ki se je bohotilo z materialnimi dobrinami.

Celotno kolumno si preberite na: povezava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.