V medijih

 
 
Razvrsti po:
 
 • Kolumna: Kaj nam sporoča tišina, Ona plus, september 2019

  Da tišina poje, govori, kriči, omahuje, čaka, boža, neguje, hrabri, šibi, opazuje, išče, pospešuje ali ustvarja procese znotraj človekovega napora nekaj doumeti, je postalo jasno zlasti Jasni. Kako to, da ob njej ljudje vedno molčijo, ko odpre svoje srce, razdaja svojo dušo in pretaka vsako iskrivo misel, ki se porodi ob tem ali onem, ni prepoznala.
  Več o ...
   
 • Dogodek: Bled strateški forum, 31. Avgust - 2. September

  Dr. Lucija Mulej Mlakar sodeluje kot govornica na Bled stratešk forumu, Young BSF, 30. avgusta.

  Več o ...
   
 • Kolumna: Bitke in iluzije, Sensa, jun./jul. 2019

  Usoden je bil milimeter, pri vsem prostoru na tem svetu, za tega mladega človeka, en sam milimeter. Če bi volan obrnil malo prej, sekundo prej, bi preživel. In oče z njim vred. Zdravje, bolezen. Ko smo zdravi, želimo svet. Ko nas zadene preizkušnja kateregakoli tipa, želimo le mir. Kako je zares vse odvisno od okoliščin, ki določajo naš pogled. Našo empatijo. Našo sposobnost za čutenja zgodb ljudi.
  Več o ...
   
 • Kolumna: Portret Gorana Novkoviča - Strast za rast, Playboy, jun./jul. 2019

  Začnimo z lepi spomini na vonj morja in prekipevajoč žar nogometa, potence in mladostniške moči. Novice o dejstvih in iskanje pravih informacij z vseh zornih kotov, da se resnica prikaže v tisti prilegajoči se obleki, ki poudari njeno pravo naravo bistva stvari, ga določijo že zgodaj.
  Več o ...
   
 • Kolumna: Smo dobri ljudje zares dobri?, Ona plus, julij 2019

  Verjetno se večina šteje med dobre ljudi, saj dobri ljudje počnejo običajne stvari na malo bolj srčen način. Vsak dober človek ne misli slabo, če pa že, ima za to razlog. Zares domala vsak zase misli, da je dober človek.
  Več o ...
   
 • Kolumna: O orlih in racah ter svobodi izbire, Ona plus, julij 2019

  Kdo ne želi biti uspešen, sposoben, poln energije, storilnostno naravnan in notranje izpolnjen, ob pogledu na prehojeno pot in obilja na vseh ravneh, ki se kar bohoti od mnoštva, vzradoščen? Verjetno bi vsak anketiranec, ki bi ga vprašali, ali želi uspeha in obilja, rekel »seveda«. Prav tako bi težje našli kogar koli, ki bi namesto uspeha obkrožil odgovor »spoznanje« ali »rast«.
  Več o ...
   
 • Kolumna: Največja copata v ravno pravšnjih čevljih, Ona plus, julij 2019

  Kako se počuti ženska ob moškem, ki jo gleda kot enakovredno bitje, spoštljivo in podporno? Kako se počuti ob manipulantu? In, da ne zagovarjamo le žensk, je na mestu vprašanje o moških. Kako se počuti moški ob ženski, ki ga izigrava s čustvi? Izkorišča, neprestano nadzoruje, kaznuje in obsoja? Kako se počutijo ženske, ki so srčne, poštene in odprte? A naletijo na zapeljive moške, ki njih čustva spretno spodbujajo, a se vselej umikajo?
  Več o ...
   
 • Članek: Uspelo bo tistim, ki bodo znali prevajati strast v številke in življensko silo v dobiček in blaginjo za vse, HR&M revije, št. 22, jun/jul 2019, letnik 5

  Pogovarjali smo se s poslovno antropologinjo, sociologinjo, kolumnistko in pisateljico, direktorico podjetja Budnjani, prof. dr. Lucijo Mulej Mlakar o pomembnosti koncepta Budnjani 4Q, ki ga je razvila. Gre za povezovanje inteligenc; racionalne, čustvene, duhovne in fizične.
  Več o ...
   
 • Kolumna: Ljudje brez vsebine, OnaPlus, junij 2019

  Njen nasmeh je bil tako živ in tako vpadljiv, da je njemu, izkušenemu poznavalcu človeških značajev razkril vse tisto, kar večina spregleda. Ta ženska je bila ujetnica lastnega lažnega jaza in identitete, ki se je vselej kompenzirala z zunanjim bliščem. Lastne vsebine ni imela, saj so bile njene izkušnje dokaj plehke, plitke in enobarvne: prestiž tukaj, nasmeh za dolar tam, dobri »prijatelji« in življenjski stil kot gala ples, seveda na račun nekoga tretjega.
  Več o ...
   
 • Kolumna: Ujetniki potlačenih strasti, OnaPlus, junij 2019

  Da so odnosi sila zapletena reč, vedo povedati vsi tisti, ki jih živijo strastno, celovito in pogumno. Ter oni, ki se odpovejo sanjam v prid raznim idealom. Tako kot v družbenem redu lahko tudi v spolnih razmerjih sledimo vnaprej izrisanim koordinatam, ki jih nikoli ne postavljamo pod vprašaj. Zakaj se na primer v partnerskih odnosih tako pogosto zgodi, da ugasne živost, ki jo besede z opravičili prevedejo kot prehod od zaljubljenosti v ljubezen, za psihoanalizo ni težavno vprašanje. Še bolj nazorno se prikaže, zakaj ženske vztrajajo v odnosih, ki so polni zahtev, krivde in ignorance. Mar ljubezen res poganja želja, ki je možna le, če je nedosegljiva?
  Več o ...
   
 
Prvi23456ZadnjiVsi
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.