V medijih

 
 
Razvrsti po:
 
 • Kolumna: O orlih in racah ter svobodi izbire, Ona plus, julij 2019

  Kdo ne želi biti uspešen, sposoben, poln energije, storilnostno naravnan in notranje izpolnjen, ob pogledu na prehojeno pot in obilja na vseh ravneh, ki se kar bohoti od mnoštva, vzradoščen? Verjetno bi vsak anketiranec, ki bi ga vprašali, ali želi uspeha in obilja, rekel »seveda«. Prav tako bi težje našli kogar koli, ki bi namesto uspeha obkrožil odgovor »spoznanje« ali »rast«.
  Več o ...
   
 • Kolumna: Največja copata v ravno pravšnjih čevljih, Ona plus, julij 2019

  Kako se počuti ženska ob moškem, ki jo gleda kot enakovredno bitje, spoštljivo in podporno? Kako se počuti ob manipulantu? In, da ne zagovarjamo le žensk, je na mestu vprašanje o moških. Kako se počuti moški ob ženski, ki ga izigrava s čustvi? Izkorišča, neprestano nadzoruje, kaznuje in obsoja? Kako se počutijo ženske, ki so srčne, poštene in odprte? A naletijo na zapeljive moške, ki njih čustva spretno spodbujajo, a se vselej umikajo?
  Več o ...
   
 • Članek: Uspelo bo tistim, ki bodo znali prevajati strast v številke in življensko silo v dobiček in blaginjo za vse, HR&M revije, št. 22, jun/jul 2019, letnik 5

  Pogovarjali smo se s poslovno antropologinjo, sociologinjo, kolumnistko in pisateljico, direktorico podjetja Budnjani, prof. dr. Lucijo Mulej Mlakar o pomembnosti koncepta Budnjani 4Q, ki ga je razvila. Gre za povezovanje inteligenc; racionalne, čustvene, duhovne in fizične.
  Več o ...
   
 • Kolumna: Ljudje brez vsebine, OnaPlus, junij 2019

  Njen nasmeh je bil tako živ in tako vpadljiv, da je njemu, izkušenemu poznavalcu človeških značajev razkril vse tisto, kar večina spregleda. Ta ženska je bila ujetnica lastnega lažnega jaza in identitete, ki se je vselej kompenzirala z zunanjim bliščem. Lastne vsebine ni imela, saj so bile njene izkušnje dokaj plehke, plitke in enobarvne: prestiž tukaj, nasmeh za dolar tam, dobri »prijatelji« in življenjski stil kot gala ples, seveda na račun nekoga tretjega.
  Več o ...
   
 • Kolumna: Ujetniki potlačenih strasti, OnaPlus, junij 2019

  Da so odnosi sila zapletena reč, vedo povedati vsi tisti, ki jih živijo strastno, celovito in pogumno. Ter oni, ki se odpovejo sanjam v prid raznim idealom. Tako kot v družbenem redu lahko tudi v spolnih razmerjih sledimo vnaprej izrisanim koordinatam, ki jih nikoli ne postavljamo pod vprašaj. Zakaj se na primer v partnerskih odnosih tako pogosto zgodi, da ugasne živost, ki jo besede z opravičili prevedejo kot prehod od zaljubljenosti v ljubezen, za psihoanalizo ni težavno vprašanje. Še bolj nazorno se prikaže, zakaj ženske vztrajajo v odnosih, ki so polni zahtev, krivde in ignorance. Mar ljubezen res poganja želja, ki je možna le, če je nedosegljiva?
  Več o ...
   
 • Članek: Podatkovni centri so živi organizem, Dnevnik, junij 2019

  Raziskave mednarodno priznanega Uptime Institute so pokazale, da so za 30 odstotkov izpadov podatkovnih centrov v letu 2018 krive napake omrežja. Raziskave še kažejo, da so se med letoma 2016 in 2018 napake omrežij potrojile.
  Več o ...
   
 • Kolumna: Praznino si napolnimo v tišini, Playboy, maj 2019

  V duhu Gourmet speciala, ki se konča s to mojo kolumno, razmišljam, da je priprava hrane na Slovenskem marsikje postala umetnost, kot tudi vinarstvo, ki dosega velike uspehe tudi na svetovni sceni, kar me navdihuje in veseli. Z razvajanjem okusov se skupaj z ustreznimi vini prek čutov in čutnosti učimo tiste senzibilnosti, ki nas spremeni v tenkočutne specialiste poznavanja prehranjevalnih kultur, barv in vonjev tega sveta.
  Več o ...
   
 • Kolumna: Tuš žebljev na info@, OnaPlus, maj 2019

  Ko vam umre kdo od bližnjih, vam ta dogodek prinese marsikatero streznitev. Med prvimi seveda prepoznate, kdo ima do vas res neko spoštovanje ali empatijo, kar po sebi ni niti tako stresno, saj če ničesar ne pričakujete, vas ignoranca ali izbris ne prizadeneta preveč, morda le presenetita, kako dobro so ljudje za časa življenja vašega dragega igrali in skrivali svojo pravo naravo.
  Več o ...
   
 • Kolumna: Suženj nenasitnice, OnaPlus, maj 2019

  Marie je manipulirala z njim na posebne načine. Že v otroštvu se je naučila, kako si s prijaznim nasmehom odpreti vrata in kako nekomu zlesti pod kožo in z njim upravljati.
  Več o ...
   
 • Intervju: Mag. Peter Ribarič: Pravo bogastvo v življenju so kakovostni odnosi z drugimi ljudmi, OnaPlus, maj 2019

  Peter Ribarič je izboljševalec poslovanja organizacij, povezovalec poslovnih priložnosti, zato se v podjetju Planet GV kot lastnik in direktor počuti kot riba v vodi. Prav tako je poslovni angel, prepoznavanje in podpora bodočih uspešnih podjetnikov je zanj življenjsko poslanstvo, saj je radoveden in željan novih znanj.
  Več o ...
   
 
Prvi12345ZadnjiVsi
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.