Intervju: Uravnotežen in izpolnjen človek dela dobro, Nedelo, junij, 2024

Intervju: Uravnotežen in izpolnjen človek dela dobro, Nedelo, junij, 2024

Sociologinja, antropologinja, svetovalka, terapevtka in še marsikaj bi lahko zapisali za dr. Lucijo Mulej, ki zase pravi, da je "človek na poti". To pomeni, da razmišlja iz nivoja zavesti in ne prvenstveno spola ali ostalih obeležij, pojasni Mulejeva, ki se vsekakor razlikuje glede tega, kako piše in osmišlja svet okoli nas. Zase tudi pravi, da je raziskovalka
človeškega duha, proučevalka nezavednega in predvsem dobra opazovalka, ki se neprestano uri. "Zavedam se, da sem omejena z lastno percepcijo, zato pa imam srečo, da imam v zasebnem življenju okoli sebe zahtevne ljudi, ki mi nastavljajo ogledala. Le tako smo lahko celi. Izmojstreni v globinah," pravi Mulejeva, ki je zagotovo pravi naslov, da razloži, kaj se dogaja z nami, da je vse več ljudi depresivnih, odtujenih, nesrečnih.

Aktivni ste kot publicistka, kolumnistka, profesorica, pisateljica, hkrati pa svetujete podjetjem in posameznikom. Za kakšno vrsto svetovanja gre?

Kot sociologinja in antropologinja svet motrim iz različnih ravni. Skušam odkrivati manj vidne vzroke, hkrati pa se osredotočam na opolnomočenje tako posameznikov kot skupin, podjetij oziroma organizacij. Razvila sem metodo povezovanja inteligenc 4 Q, torej racionalne, čustvene, duhovne in fizične inteligence, kjer prepletam psihonevroimunologijo z bogato antropološko dediščino. V slovenski prostor vnašam uvide poslovne antropologije, ki celostno podprejo človeka. Uravnotežen in izpolnjen človek dela dobro. Nikdar se ne osredotočam le na rast in patološko tekmo, pač pa na celovit vpogled v teme, kjer morajo delovati tako srca, glave kot duše. In seveda, zdrava telesa. Vse se meri v času, zato je napačno presojati nekaj ali nekoga le v danem trenutku, saj čas razkrije vse. Vse več je izgorelih in psihično izmučenih ljudi, kar je zaskrbljujoče.

Več si lahko preberete tukaj.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.