Kolumna: Lucija Mulej: Sveti prostori in sveti čas, Onaplus, april, 2022

Kolumna: Lucija Mulej: Sveti prostori in sveti čas, Onaplus, april, 2022

Misel, ki se ujame v detajl prostora, zgrajenega pred tisočletji, zazna nekaj nenavadnega. Energija bivališč, starih kot večnost, pozabljenih v spominih časa, a popisanih na ploščah, papirusih in rezidualnih preteklosti, priča o globljih plasteh razumevanja odnosa med človekom in kozmosom. Sveti prostori, ki so bili v zgodovini človeštva običajno verske stavbe, cerkve in posvečena mesta v naravi, žarijo posebno energijo, ki naj bi imela tudi zdravilne učinke. Različne domneve o pragovih zavesti in formatiranih ravneh zaznav so se iskrile tisočletja.

Ljudje Zemlje in ljudje Duha so raziskovali bivanje in bit bivajočega v upanju, da bi našli formulo, ki bi kot alkimistična transformacija »svinca v zlato« spreminjala težave ljudi v blagodati. V sodobnem času se je v duhu takšnih iskanj ponovno aktualizirala geomantija, veda o zdravljenju zemlje.

Več si preberite na povezavi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.