Intervju: Dr. Robert Golob: V kakšnem svetu želimo, da živijo naši otroci?, Ona plus, februar 2021

Intervju: Dr. Robert Golob: V kakšnem svetu želimo, da živijo naši otroci?, Ona plus, februar 2021

Čas epidemije sooča s številnimi stiskami, a dr. Robert Golob, predsednik uprave družbe GEN-I, ki se je letos zavezala k izključno brezogljični zeleni energiji, je prepričan, da je v tem trenutku prav tako pomemben izziv skrb za naš planet.

Glede na to, da smo še vedno v času epidemije, ki prav vsakogar omejuje na svoj način, me najprej zanima, kakšno je vaše videnje stanja in situacije?

Pri GEN-I smo predani ciljem odgovornega sobivanja, kar pomeni, da skrbimo tako za zadovoljstvo naših kupcev kot dobrobit zaposlenih, ob tem pa v ospredje postavljamo sonaravno delovanje v širšem in ožjem družbenem okolju. In kot opažamo, je covid-19 na področju trga dela sprožil celo vrsto sprememb, ki presegajo zgolj zdravstvene aspekte krize. Sam še nisem opazil tako izrazitega poudarka namena in osmišljanja dela, kot ga opažam v zadnjem letu, in to pri ključnih zaposlenih, kot tudi iskalcih zaposlitve. Ta kriza je v vsakomer od nas sprožila pomembne razmisleke o smislu življenja. In prepričan sem, da bodo ti premisleki pripomogli k pozitivnemu obratu celotne družbe.

Covid-19 prinaša ogromno stresa vsakomur na drugačen način: mame morajo ob lastni službi skrbeti še za šolanje in motivacijo svojih otrok, nekdo je zaprt znotraj štirih sten in mu služba ostaja edini beg v normalno življenje, tretji nima dela in je ostal brez zaposlitve. To je zares izrazito zahtevno obdobje, saj so ostali svetovi socialnega življenja »stare« normalnosti zaprti. Ampak kot rečeno, ta kriza v ljudeh vzbuja tudi premisleke o tem, kaj je zares pomembno. Trendi, ki se že kažejo navzven, so zavedanje pomena prehranske samooskrbe, zelene preobrazbe družbe in skupnostne solidarnost. Enako intenzivno se spreminja tudi poslovno okolje, saj digitalno in zeleno postaja prevladujoč trend prihodnosti.

Več si preberite na: povezava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.