Interviju: Nika Kljun: Upam, da bo to težko obdobje razsvetlilo našo družbo, Metropolitan, januar 2021

Interviju: Nika Kljun: Upam, da bo to težko obdobje razsvetlilo našo družbo, Metropolitan, januar 2021

Pogovor s svetovno priznano koreografinjo in plesalko Niko Kljun o novi resničnosti, v katero je svet pahnila koronakriza.

Ga. Kljun, vaše ime žari med najbolj prepoznavnimi svetovno slavnimi imeni, kjer so Paula Abdul in Justin Bieber le nekatera. Ste svetovno priznana koreografija in genialna plesalka. Kako se počutite v svoji koži?

Hvaležna sem za dar, ki mi je bil prirojen in brez katerega si ne morem predstavljati življenja. Dar za ples, komunikacijo, dar sočutnosti in dar povezovanja je tisto, kar sem srkala vase že od otroštva naprej. Da so mi bili staši velik zgled in spodbuda, sem večkrat poudarila. Zato tudi sama vem, da moram biti zgled mladim, ki mi sledijo prek socialnih omrežij. In trdo devetindvajsetletno delo v plesnih dvoranah, saj plešem od tretjega leta dalje, se je zagotovo poplačalo, a mislim, da ni bilo dovolj le to. Za uspeh je potrebna ljubezen do svojega dela, vsakodnevna strast, vizualizacija dogodkov, odločnost, disciplina in zaupanje vase. Mislim, da je popolna predaja z odrekanjem nujna.

Več si preberite na: povezavi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.