Kolumna: dr. Lucija Mulej: Obrazi revščine, Ona plus, december 2020

Kolumna: dr. Lucija Mulej: Obrazi revščine, Ona plus, december 2020

Obrazov revščine ter obilja je premnogo. Materialna revščina, ko ljudje živijo na robu preživetja, je huda. A nič manj izčrpavajoča ni duhovna revščina, ko živijo površno in plehko.

Da je jedel iz obtolčenega krožnika juho, ki se je kuhala v loncu, ki mu je čas zarezal krepke praske, ga niti ni motilo. Tudi enoličnost jedi, sestavljene iz krompirja, ki ga je pridelal sam, nekaj gomoljaste zelenjave, ki mu je posebej teknila, in mesa sosedove govedi, ga ni navdajala z žalostjo. Saj je bil skromen in asketski in nič posebno zveličavnega se mu ni zdelo, ko so po televiziji špecerijske trgovine tekmovale s popusti na dobrote, o katerih je lahko le sanjal. A ni sanjal o hrani, saj ga ni prida vabila. Niti o novem pohištvu, ko je bilo obstoječe oguljeno in mestoma napokano. Obraz revščine, ki ga je gledal dan za dnem, ni bil pust in siv.

Več si preberite na: povezava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.