Dr. Lucija Mulej Mlakar in Rupert Gole - dogodek: "Misli velike misli, živi velike sanje.", 15. oktobra 2015, klub Cankarjevega doma

Kapital, duhovni in materialni, se najbolje povežeta na praktičnem preskusu podjetnega poslovnega modela. Kljub še tako smelim idejam pa ne gre vedno gladko, vsaj ne takoj. Doživi pa organsko rast, če so bila semena položena v zemljo v pravem trenutku. Tako rast razvojnih potencialov opazuje ter s svojim antropološkim opazovanjem tudi spodbuja prof. dr. Lucija Mulej Mlakar. Ki ugotavlja, da večini ljudi ne uspe kvantni skok zavesti: "Ko je razvidno, da cilj ni v končnih rezultatih (hoje po vodi), pač pa v izboljšanju kvalitete življenja vseh, stopamo v polje duha, ki ni pragmatično." Taka polja že obdelujejo v podeželske okolju občine Šentrupert (www.sentrupert.si), kjer svoje inovacijske poslovne modele uveljavlja župan in podjetnik, inženir arhitekture in ambasador znanja Rupert Gole. V občini, ki postaja model za druge v smislu energetske samooskrbe z lesom, dobiva nagrade in postaja utelešenje tega, kar piše antropologinja v svoji knjigi. "Ni več starega trenutka. Odločili ste se, da spoznate ostale svetove. V sebi veste, kateri svet je za vas. Pojdimo skupaj."

Več si lahko ogledate v priloženem videu!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.