Kolumna: Kaj nam sporoča tišina, Ona plus, september 2019

Kolumna: Kaj nam sporoča tišina, Ona plus, september 2019

Da tišina poje, govori, kriči, omahuje, čaka, boža, neguje, hrabri, šibi, opazuje, išče, pospešuje ali ustvarja procese znotraj človekovega napora nekaj doumeti, je postalo jasno zlasti Jasni. Kako to, da ob njej ljudje vedno molčijo, ko odpre svoje srce, razdaja svojo dušo in pretaka vsako iskrivo misel, ki se porodi ob tem ali onem, ni prepoznala. Seveda, bila je premalo tiha in obenem budna v sebi, da bi videla, kako zažari in koliko odmevov, želja ali dvomov sproži v glavah in srcih poslušalcev, ki so tako ali tako že ali na pol mrtvi ali odločeni za udobje in ne rast ali svobodo žarenja. In ker ne želijo žareti in se za notranji žar truditi, jih Jasna premoti; nehote v njih ustvari nelagodje. Čemu le išče to resnico, to iskrenost, saj lahko pogooglaš in najdeš, kar ni jasno …

Da tišina govori in da je lahko zelo klepetava, izkusi vsak, ki jo posluša. Pogosto, ko zboli in je prisiljen prisluhniti notranjemu nemiru, ki je v tišini dokaj zgovoren in neomajen gost. Nemir, oče resnice, opozarja na tisto, kar želimo odstraniti. Potlačiti. Pozabiti. Da je Jasna vselej želela vedeti resnico in je v njej vztrajala, niti ni bilo tako čudno. A zakaj ni nikdar prepoznala, da je sama obenem preblizu a tudi predaleč od resnice, ne vemo.

Več si preberite v priloženi kolumni: link

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.