Kolumna: Največja copata v ravno pravšnjih čevljih, Ona plus, julij 2019

Kolumna: Največja copata v ravno pravšnjih čevljih, Ona plus, julij 2019

Kako se počuti ženska ob moškem, ki jo gleda kot enakovredno bitje, spoštljivo in podporno? Kako se počuti ob manipulantu? In, da ne zagovarjamo le žensk, je na mestu vprašanje o moških. Kako se počuti moški ob ženski, ki ga izigrava s čustvi? Izkorišča, neprestano nadzoruje, kaznuje in obsoja? Kako se počutijo ženske, ki so srčne, poštene in odprte? A naletijo na zapeljive moške, ki njih čustva spretno spodbujajo, a se vselej umikajo? Morda le pijejo nektar ženskega srca in čutijo premoč, moč in energijo? Seveda v vsak odnos prispevamo sami; mnogo teorij je postavljenih, ki kažejo pot in smer, a vsaka ima svoje omejitve. Velikokrat se sprašujemo, kaj je narobe v odnosih med spoloma? Od kdaj nam primanjkuje zdrave pameti na tem področju? Kje smo naredili usodne napake? Kje so moški poguma in ženske miline? Kdo so največje copate in kakšne so pretkane izkoriščevalke?

Takšnih vprašanj si vsekakor ni zastavljal Največji copat. Uglajen. Ne preveč lep. Uspešen, dokaj premožen, z zgledno kariero in morjem občudovalk. Kaj so pravzaprav videle na njem, je bilo večini treznih žensk uganka, saj jih je življenje streznilo do te mere, da so hitro zaznale ukane in igrice, ki vodijo le v izpraznitev notranje moči. Resda se je Največji copat vselej smehljal, saj je vedel, da nasmeh rodi nasmeh, za kakšno globljo resnico pa ni imel ne interesa in ne posluha. Imel je posebno prijazen stil govorjenja, ki je obljubljal samo nežnost brez kančka upora. Zato so ženske, ki so verjele iluziji in iskale večnost izdihov in vdihov brez konkretnih epilogov, Največjega copata naravnost oboževale in iskale raznorazne priložnosti za stik z njim. Res je, tem ženskam je znal hitro dati tisto, kar so želele. Vsaj za prvi hip. Njihove hrepeneče oči je takoj zaznal in odprl svoj trebuh, da je življenjsko energijo dam in deklic sesal vase. Nikdar ni ničesar konkretiziral in ko je katera od zagretih samic želela odgovor ali konkretizacijo platonskega odnosa, se je hitro zavil v molk, zbežal ali se sprl. Saj veste, razlog za prepir je pogosto banalen; tisti, ki konflikt želi, ima od njega korist. In tako je, kot čebelica, letal po cvetovih in se napajal z rilčkom in nožicami. Hranil je sebe, jemal in vračal bore malo. Služba, kjer so ljudje ves čas v stikih z drugimi ljudmi, kjer po vrhu vsega še potujejo, so prikladne telovadnice uma, prostori opazovanja in iskanja kratkočasja, kar številne simpatije nudijo, podpirajo in omogočajo.

Več si preberite v priloženi kolumni: link

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.