Kolumna: Tuš žebljev na info@, OnaPlus, maj 2019

Kolumna: Tuš žebljev na info@, OnaPlus, maj 2019

Ko vam umre kdo od bližnjih, vam ta dogodek prinese marsikatero streznitev. Med prvimi seveda prepoznate, kdo ima do vas res neko spoštovanje ali empatijo, kar po sebi ni niti tako stresno, saj če ničesar ne pričakujete, vas ignoranca ali izbris ne prizadeneta preveč, morda le presenetita, kako dobro so ljudje za časa življenja vašega dragega igrali in skrivali svojo pravo naravo.

Marsikateri starši so sila tekmovalni, polni ljubosumja in zavisti in prav radi primerjajo rezultate svojih potomcev s potomci t.i. »prijateljev«.  Problem, nastane, kadar je ta primerjava strašna! Boleč a visoko korekten je prav stik z inštitucijami, kot so upravne enote, kjer čakate smrtnico, mrliški list in ostale dokumente, s katerimi urejate stanje pokojnika po smrti. Seveda, če je pokojnik za seboj kaj zapustil, kar mimogrede na pošti izveste, da prodajate kakšno posest, ki je sicer ne, opazujejo vas, kako ste strti ali ne in z obrekovanji določajo, kako naj bi bilo videti žalovanje. Seveda sem in tja kdo šepne, kako lepo ali manj lepo skrbite za grobove in vas nadzirajo na načine, do katerih so zrasli duhovno, etično in empatično. Smrt bližnjega vas strezni s svetom, takšen kot je in z ljudmi, ki jim je kaj malo mar za kaj drugega kot lastne interese, penzijo, vnuke in drag avtomobil, ki se ponovno bohoti pred najlepšo hišo soseske.

Več si preberite na povezavi: link

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.