Kolumna: Slepila pozitivnega mišljenja vs. dobronamerno sobivanje sočutečih, Sensa, apr./maj 2019

Kolumna: Slepila pozitivnega mišljenja vs. dobronamerno sobivanje sočutečih, Sensa, apr./maj 2019

Z optimističnim in vedrim dojemanjem sveta seveda ni nič narobe, a zelo malo je takšnih, ki vedrino dajejo sami po sebi, jo živijo veselo brez pričakovanj in zahtev.

Kaj pomeni beseda pozitiven? V običajnem ljudskem jeziku besedo razumemo kot nekaj dobrega, rastočega in donosnega in magija pozitivnega mišljenja je v zadnjih letih pridobila status čistega biznisa. Pozitiven, nasmejan, lep, večno mlad, uspešen in fizično aktiven človek kot uresničen pozitivnež osvaja vsak dan nov uspeh, ki je v rožnati sliki sveta lepega življenja", navadno brez ovir. Negativnost seveda razumemo obratno, kot nerganje, nastrojenost, dvom, strah, škodoželjnost ali sovraštvo. Številni se trudijo uveljavljati sebe in lastno delovanje prek mantre pozitivnega mišljenja brez stabilne in zdravorazumske refleksije.

Več si preberite v priloženi kolumni!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.